
Malzemeler:
-2 adet yufka
-1 adet kabak
-1 adet havuç
-2 adet pırasa
-1 adet soğan
-2 diş sarmısak
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 çay bardağı kadar soya filizi
-2 yemek kaşığı soya sosu
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yumurta(galeta unlu istersek)
-1 çay bardağı galeta unu
Yapılışı:
Öncelikle böreğimizin içini hazırlıyoruz. Tüm sebzelerimizi jülyen doğruyoruz. 1 yemek kaşığı sıvıyağda sırasıyla soğan, sarmısak, havuç, pırasa, biberler, kabak ve soya filizini pişiriyoruz. Sebzeler kendi suları ile yumuşuyorlar. Sonra soya sosunu ekleyip, sebzeler sosu çekince ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yufkalarımızı istediğimiz börek büyüklüğüne göre 10-12 üçgen olacak şekilde kesiyoruz ve soğuyan iç malzememizi koyup, sararak kapatıyoruz. Eğer galeta ununa bulamak istersek, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, tepsimize yerleştiriyoruz. Sade istersek kalan 1 yemek kaşığı sıvıyağı fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürüyoruz ve 200 dereceye ısıttığımız fırında börekler kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Soya sosu ile birlikte servis yapıyoruz. Afiyet olsun...


2 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :
yaptım çok kötü oldu. soya sosu çok tuzlu yaptı. bütün malzemeler çöpe gitti yazık oldu.
Adsız yorumcu, soya sosunun tuzsuz olanları da var onlardan kullanabilirsiniz. Sanırım fazla koydunuz sosu, malzemelerinizin ziyan olmasına üzüldüm:(
Yorum Gönder